İçindekiler
İhracat Ürünlerinde Ahşap Palet Kullanımının Avantajları Nelerdir?
Ahşap paletlerin ihracatta kullanımı, uzun yıllardan beri tercih edilen bir uygulamadır. Çil Ticaret Palet olarak, Avrupa standartlarına uygun bir şekilde ürettiğimiz ahşap paletlerimizi, hem ihracat hem de ithalat ürünlerinin taşınması ve depolanması için kullanıyoruz. Özellikle ihracat yapan müşterilerimizin ürünlerini güvenli bir şekilde korumak ve uzun yolculuklarda hasar görmesini önlemek için üretimlerimize özenle devam ediyoruz.
Ahşap palet, diğer mekanizma ve malzemeler gibi çeşitli ürün ihracatlarında önemli bir role sahiptir. Ahşap palet kullanımı, özellikle ihracatta giderek artmakta ve ürünlerin zarar görmemesi için her zaman öncelikli olarak düşünülmektedir. İhracatta ahşap palet kullanımının tercih edilmesinin nedenleri şunlardır:
- Sağlam ve esnek yapısı, tüm uzak mesafelere kolayca taşınmasını sağlar.
- Isıl işlem gördüğü için böceklenme ve kurtlanma gibi sorunlarla karşılaşılmaz.
- Çevre dostu olarak üretildiğinden çevreye zarar vermez.
- Hem büyük araçlarda hem de büyük depolarda depolama ve taşıma avantajı sunar.
- Geri dönüşüme uygun ağaçlar kullanarak üretim yaparız.
- Tüm kontrolleri yapılmış olduğundan dolayı çeşitli proseslerden geçirilir.
ISIL İşlem, ISPM15 Nedir , İzlenebilirlik Nedir?
Isıl işlem fırını ile Isıtma (HT) veya dielektrik ısıtma (DH) yöntemiyle ısıtılan ve ISPM15 logosu basılan ahşap ambalaj malzemeleri veya ahşap paletler, ISPM15 kurallarına uygun olarak işlem görmüş demektir.
Isıl işlem fırını ile Isıtma (HT) yöntemi, ahşap paletlerin, ahşap sandıkların ve diğer ambalaj malzemelerinin kurutulduktan sonra minimum 56°C sıcaklığa ulaşması ve minimum 30 dakika boyunca bu sıcaklıkta tutulması işlemidir. Bu işlem, kuru fırınlar veya buhar fırınlarında gerçekleştirilebilir ve ahşap malzemenin iç kısmının da bu sıcaklığa ulaşması gerekmektedir.
İhracatta Hangi Ölçülere Sahip Ahşap Paletler Kullanılır?
Ahşap paletlerin ihracatta kullanımı, uzun yıllardan beri tercih edilen bir yöntem olmuştur ve mekanik, teknik ve ekonomik açılardan büyük bir önem taşır. Çil Ticaret Palet firması olarak, Avrupa standartlarına uygun bir şekilde ürettiğimiz ahşap paletlerimiz hem ihracat ürünleri hem de ithal ürünleri taşımak ve depolamak için kullanılabilmektedir.
- 80 x 120,
- 100 x 120 ölçülerinde Euro, ahşap ve epal olarak karşınıza çıkar.
Özellikle ihracatta ahşap palet kullanımı giderek artmakta ve taşınacak olan ürünlerin zarar görmemesi her zaman önemsenmektedir. Ahşap paletlerin doğal yapısı, hafifliği ve TSE damgalı çivilerle birleştirilmesi, ihracatta en sık kullanılan ölçüleri olan 80×120 ve 100×120 ölçülerinde Euro, ahşap ve epal paletlerin üretilmesini mümkün kılmaktadır.
Firmamız ayrıca müşteri ihtiyaçlarına göre özel üretim ahşap paletler de üretmektedir. Bu sayede ambalajlı ürünler, doğru malzeme ve paketleme ile taşınarak zarar görmeden hedefe ulaşabilirler. Ürettiğimiz ahşap paletler sağlam ve esnek yapısı sayesinde tüm uzak yollara gidebilir, ısıl işlem görerek böceklenme ve kurtlanma gibi sorunlarla karşılaşmazlar, çevre dostu olarak üretilirler ve geri dönüşüme uygun ağaçlardan üretilirler. Ayrıca çeşitli proseslerden geçirilerek tüm kontrolleri yapılmış olur.
İhracat Paleti Nedir?
Son zamanlarda, özellikle “İhracat paleti” terimi, özellikle “İhracata uygun palet” anlamında yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Gümrükte sorun yaşanmaması için, ihracat yapan şirketler, Tarım Bakanlığı yönetmeliklerine uygun ihracata uygun palet arayışına girmektedir. İhracat için kullanılacak olan palet, sandık, lata, takoz gibi tüm ahşap ambalaj malzemeleri, 1 Ocak 2020’den itibaren ISMP15 prosedürlerine göre ısıl işlem görmeli, izlenebilirlik bilgileri işaretlenmeli ve tedarikçinin teslimat notuna veya faturasına ilgili takip numaraları eklenmelidir.
Hangi Paletler İhracata Uygundur?
İSMP15 prosedürlerine göre işlem görmüş, Isıl işlem raporu verilebilen ve izlenebilirlik işareti vurulmuş paletler ile tedarikçisinden aldığı fatura veya irsaliyesinde izlenebilirlik numarası bulunan paletler, ihracata uygun olan paletlerdir. Bu nedenle sıfır paletler ihracatta en uygun paletler olarak öne çıkmaktadır. İSMP15 damgası bulunan ve izlenebilirlik işareti olan tüm paletler de ihracata uygun olan paletlerdir, yani ihracat paletidir.
Yazar Hakkında
Şermin Kaya
Şermin Kaya, 1980 yılında İzmir'in Küçükçiğli semtinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren matematiğe olan ilgisiyle dikkat çekiyordu ve ilerleyen yıllarda bu alanda başarılı bir kariyere sahip olacağı belliydi. Şimdilerde Çil Ticaret firması için içerik üreticisi olarak çalışıyor.